Tuesday, August 4, 2015

Mark Karpeles, CEO-ul platformei falimentare de schimb virtual Bitcoin MtGox, a fost arestat in Japonia

Mark Karpeles, CEO-ul platformei falimentare de schimb virtual Bitcoin MtGox, a fost retinut in Japonia


http://ajvps.blogspot.com/ Politia japoneza l-a retinut sambata pe francezul Mark Karpeles, CEO-ul platformei de schimb Bitcoin MtGox al carei colaps spectaculos s-a produs anul trecut, dupa o serie de acuzatii de frauda, si care au afectat puternic reputatia monedei virtuale, transmite AFP.

Karpeles, in varsta de 30 de ani, este acuzat ca a falsificat in 2013 date in sistemul informatic al platformei pentru a crea artificial un milion de dolari (910.500 euro), a precizat un purtator de cuvant al politiei.

Presa japoneza, la randul sau, a relatat sambata ca politia ancheteaza in continuare posibila implicare a lui Mark Karpeles in dispariția unei sume Bitcoin in 2014, pentru echivalentul a 355 milioane de euro.

Karpeles a negat acuzatiile.

Speram ca nu ne vom confrunta cu situatii similare si ain cazul celorlalte monede virtuale onecoin si little coin

mai mult aici : http://economie.hotnews.ro/stiri-it-20333231-ceo-platformei-falimentare-schimb-bitcoin-mtgox-mark-karpeles-fost-retinut-japonia.htm


BNR avertizeaza prin oficialul sau Ruxandra Avram despre riscurile folosirii Bitcoin sau a altor monede virtuale
Ruxandra Avram, sef Serviciu monitorizare sisteme de plati si sisteme de decontare din BNR.
Ruxandra Avram despre riscurile folosirii Bitcoin 
Ea a precizat, insa, ca exista si opinii cu privire la avantajele acestor scheme de plata, cu care, insa, nu este de acord.

"Personal sunt absolut stupefiata văzând cum organisme precum chiar Banca Centrala Europeana, la un moment dat, vorbesc despre avantajele utilizării schemelor de monede virtuale in raport cu schemele care utilizează instrumentele de plata clasice. Câteva elemente ar fi ca sunt mult mai ieftine, nu ai nevoie de contracte încheiate cu schema respectiva, se păstrează anonimitatea atât a emitentului cât si a beneficiarului.

Deci, pentru un necunoscător, s-ar putea ca la prima vedere, citind aceste documente sa para ca este mult mai accesibila si mai sigura o astfel de schema de plata. Speram sa nu ajungem la utilizarea in plan mai mare la nivel National a unor astfel de plăti", a subliniat oficialul BNR.

Ruxandra Avram mai precizează faptul ca BNR nu recunoaște aceste tipuri de monede.

"Mesajul nostru a fost clar: vom monitoriza aceste scheme, nu le interzicem, dar nu recunoaștem aceste tipuri de virtual currencies ca fiind mijloace de plata pentru ca nu întrunesc cele trei calități ale mijloacelor de plata, respectiv nu sunt mijloace de schimb, de tezaurizare sau unități de cont", a subliniat Ruxandra Avram. 

Alte surse: ziare.com

No comments:

Post a Comment